Omlegginger i Sambåndet

Mer nyheter på nett, fyldigere blad, færre utgivelser og frivillig abonnement. Slik blir Sambåndet i 2011.

– Vi gjør dette først og fremst for å skape et bedre total-produkt for leserne våre, sier medieleder i ImF Media, Torgeir Hauge.

At bladet nå kommer med færre utgivelser har flere årsaker.

– Det er en tidkrevende prosess å lage et blad. Fra vi leverer fra oss til bladet ligger i postkassen går det også lang tid. Nyhetsmessig sliter vi derfor med å være aktuelle. Det tar vi nå konsekvensen av og bruker mer av nyhets-ressursene våre på internett. De nye nettsidene som kom på plass like før jul, har gitt oss et langt bedre redskap til å bruke internett variert og aktivt, sier Hauge.

Den andre hovedårsaken er økonomi. Ved å redusere antall utgivelser sparer ImF Media flere hundre tusen i ren fraktutgift.
– Det er mye penger i en stram misjonsøkonomi, sier Hauge.

Nye spalter
Men bladet Sambåndet skal ikke bli dårligere i 2011. Snarere tvert i mot.

– Vi ønsker å bli enda bedre på det som magasin-formatet er godt til, nemlig artikler og stoff som går enda mer i dybden. Tema-sidene skal være minst like gode som før og i tillegg etablerer vi noen nye spalter, sier Hauge og røper litt:

– Noe av det som har vært mest etterlyst, er mer dyptgående forkynnende artikler. Det har vi nå ryddet plass til. Nyheter vil fortsatt være med, men de som følger oss på sambåndet.no, vil nok oppleve deler av dette som gammelt nytt.

Frivillig abbonement
Nyskapingen med kretsbladvedlegg fortsetter som før. Dette er en av årsakene til at hele Sambåndet nå gjøres om til frivillig abonnement.

– Abonnenter fra de kretsene som har vedlegg i bladet, har en frivillig ordning allerede. Å opererer med både frivillig og vanlig abonnement side ved side, har vært tungvindt og uryddig. Derfor velger vi nå å gjøre hele betalingen frivillig.

Torgeir Hauge erkjenner at det er et dristig prosjekt, men har tillit til at leserne tar ansvar.
– Det blir sendt ut giro som før med en foreslått abonnementssum. Forskjellen er at bladet vil fortsette uten at purring blir sendt dersom giroen ikke betales.

Endringer i mannskapet
I tillegg til den innholdsmessige endringen blir det også endringen i redaksjonen. Egill Danielsen har søkt permisjon fra stillingen som redaksjonsleder og er innvilget dette.
– Han vil prøve seg et år som frilanser og kommer også til å gjøre jobber for oss. Dermed vil leserne fortsatt finne navnet hans i spaltene, sier Hauge, som håper endringene blir godt mottatt av leserne.

– Vi skal ikke bruke mindre ressurser enn før, men bruke dem på en annen og smartere måte.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.